Turista hemma-dagar 18-21 maj

Turista hemma-dagar 2017

Under Turista hemma-dagarna bjöd Nyköping på aktiviteter och upplevelser med syftet att du som bor i Nyköping ska upptäcka allt som finns att se och göra i din närhet.

Briggen Tre Kronor på stadsbesök

Briggen Tre Kronor kom till Nyköpings hamn redan på tisdagkvällen och lämnade Nyköping på lördagmorgonen den 20 maj . Under tre dagar fick nyköpinsgbor och besökare lära känna det ståtliga skeppet på nära håll.

Briggen Tre Kornor bjöd på "öppet skepp", föreläsningar och en utställning på hamnen om hur vi människor kan påverka Östersjöns välmående. Besöket var ett officiellt stadsbesök och ett samarbete med Nyköpings kommun.

På kajen  kunde besökarna delta i aktiviteter och det bjöds på underhållning. Många besökare strömmade till under onsdagskvällen i samband med veteranbilarnas premiärkväll. På torsdagen och fredagens föreläsningar kom ca 100 personer sammanlagt och arrangemanget var mycket lyckat.

Gratis visningar och extraöppet på besöksmål

Torsdag - fredag 18-19 maj höll flera besökmål extra öppet med anledning av Turista hemma-dagarna. Östermalma bjöd alla barn på gratis visning i viltparken och Nynäs slott hade extra familjevisningar.

Upplevelsetorg på Stora Torget -extra satsning under jubileumsåret

Bilder från upplevelsetorget - Klarabilden

Ett 20 tal aktörer i besöksnäringen deltog på Turista hemma-dagarnas upplevelsetorg på Stora torget under lördagen och söndagen den 20-21 maj. Aktörerna tog chansen att visa upp sig och berätta om just sina besöksmål och aktivietter under sommaren. 

Besökare kunde delta i gratis stadsvandringar, tävlingar och tipspromenader. Särskilt vandringen med guide till Kråkberget lockade, där ny utsiktsplats invigdes av kommunstyrelsens ordförande Urban Granström. Ett 100-tal personer deltog i vandringen vilket var en fantastisk uppslutning.