Scandinavian Street Music Festival

Scandinavian Street Music Festival

För första gången någonsin arrangerades Scandinavian Street Music Festival i Nyköping den 16-17 juni. Evenemanget blev en succé som lockade ut nyköpingsborna i det vackra sommarvädret. Hela stan gungade i takt med gatumusiken som spelade utmed hela Östra och Västra Storgatan. 

Idén var att använda stadsrummet som arena istället för att bygga upp scener

Festivalen lockade närmare 60 gatumusikartister från Sverige och länder längre bort. Folk myllrade i staden på kvällstid och njöt av musik, sol och trevliga möten vilket också gynnade serveringarna.  Artister i alla åldrar och sammansättningar deltog. Yngst var nog ”Karamella” med tre 8-åringar kända från Spotify. De lockade stor publik på Stora torget.

Bland de cirka 200 deltagarna fanns även Bellmantolkare, dixielandjazzmusiker, akustiska gitarrmusiker, violingrupper, bluesmusiker, trubadurer, rocktrios, operasångare och spelmän. Allt i en salig blandning. Till och med ett steelband som spelade medryckande karibiska toner.

Under festivalen fick publiken  rösta fram de bästa artisterna till  "Årets Musikant-pris”

Bandet ”Vincent” vann den prestigefyllda titeln och prissumman 10 000 kronor som delades ut på Hamnmagasinet under lördagkvällen. Evenemanget ordnades av centrumföreningen NYSAM med samverkansaktörerna Studieförbundet NBV, Studiefrämjandet, 4Sound, Sörmlands Sparbank och Nyköpings kommun. Gästabudsåret bidrog bland annat med förstapriset.