Nyköpings Festdagar 2017

Nyköping bjöd på fest en hel vecka!

Det blev en hel vecka full av feststämning, musik, skoj för barnen, marknad och karuseller! Tusentals besökare och Nyköpingsbor gav sig ut på Nyköpings gator.

Start med tornerspel, stora maskiner och veteranbåtar

Festveckan inleddes på lördag den 29 juli med glänsande veteranbåtar i hamnen och stora maskiner som lockade barn och familjer. Tornerspelen på vallarna drog hundratals besökare och bjöd på riddare i rustningar på frustande hästar i spännande dueller.

Rix-FM-Festivalen drog tusentals besökare till hamnen

På söndagen var det då dags för en av Sveriges största musikfester, Rix FM-festivalen. Och snacka om dundersuccé! Tusentals nyköpingsbor och besökare samlades framför scenen som låg med Stadsfjärden och hamnbassängen som fond och dansade loss till artister som Mariette, Darin och Benjamin Ingrosso. Uppskattningsvis var det cirka 8 000 besökare i hamnen den kvällen som njöt av en av sommarens och Gästabudsårets absoluta höjdpunkter.

Babblarna showade för lyckliga barn

På tisdagen fylldes Nyköpingshus borggård av sammanlagt 1300 barn fördelat på tre gratisföreställningar. Det lyste ur ögonen på barnen när Babblarna, alla små barns favoriter, kom in på scenen.

Scensommarkväll på Nyköpingshus gör debut

Under onsdagen fortsatte programmet med inriktning på underhållning för barn. Det blev en härlig eftermiddag på Nyköpingshus igen. Lönnebergakvartetten bjöd på Astrid Lindgrens sånger presenterade med klassik musik. Barnen fick sjunga med och röra sig till musiken.

På kvällen var det dags för ett evenemang som Nyköpings kommun har som avsikt att fortsätta med även nästa år. "Scensommarkväll på Nyköpingshus" presenterar musik från olika delar i världen och olika musikstilar. Besökare kunde komma och gå och lyssna till nytolkad folkmusik, klassiskt, visor och improvisationer med både jazz och afroinslag. Nyköpingshus som arena passade perfekt för denna konsert och bidrog till en stämningsfull kväll.

Virrvarr av marknad, tivoli, musik och festivalbesökare

Från onsdagen fram till sen lördagkväll bjöd Festdagarna på klassiskt tivoli, allsång och marknad. Nyköpingsbor letade sig ut på gator och torg och verkade trivas. Festen var nu på Stora torget och i Gripsholmsparken.

Artister som Ace Wilder och Panetoz varvades med lokala band i ömsom regn och ömsom sköna sommarkvällar. Nyköpingsborna gick man ur huse och fyllde gator, parker och torg med härlig feststämning.