nyköpingsguiden.se

Alice i Underlandet på is

Rysk Circus på is. En isshow som baseras på Lewis Carrols klassiker Alice i Underlandet.

Spännande scenografi, förtrollande ljud- och ljuseffekter, avancerad videoteknik i kombination med 3D-projektioner skapar en oförglömlig och fascinerande show på is!

«Alice i Underlandet» är en av våra mest älskade sagor, som väcker tankar om livets allvar och för oss in i drömmarnas rike.

Underlandets fascinerande invånare och Alice strapatser skildras av artister som behärskar såväl konståkning som cirkuskonst. Denna fantastiska historia fascinerar både stora och små åskådare och blir en riktig upplevelse för hela familjen.

En solig sommardag sitter två systrar i trädgården och läser en bok. Alice blir trött av hettan och slumrar till. Plötslig märker hon en vit kanin med ett fickur i tassen som skyndar förbi och försvinner ner i ett hål. Instinktivt följer Alice efter den vita kaninen och hamnar på ett märkligt ställe, ett underland, där inget hänger ihop. Så börjar detta galna äventyr.

«... men jag vill inte ha något med dessa tokiga att göra! - sa Alice.

Det går inte att göra något åt det, - svarade cheshirekatten. Vi är alla tokiga här. Jag är tokig. Och du är tokig...

Varför tycker du att jag är tokig? - undrade Alice.

Så måste det vara, - sa katten, annars skulle du aldrig hamna här.»

I underlandet, fullt av faror och överraskningar, träffar Alice en uppsjö av ovanliga varelser. Hon får vara på en förvirrad tebjudning med den galne hattmakaren och påskharen, konverserar med den brett leende cheshirekatten och upplever många fantastiska äventyr. Den griniga drottningen hjärterdam bjuder in Alice till en märklig krocketmatch med flamingor som klubbor och igelkottar som klot. Och innan Alice börjar begripa vad som händer omkring måste hon närvara som ett vittne vid en rättegång...

Följ efter Alice ner genom kaninhålet och upplev de otroliga händelserna i underlandet tillsammans med henne. Var det verkligen bara en dröm?

Rysk cirkus på is bildades 1962 som en experimentell och gränsöverskridande mötesplattform för olika konstnärliga genrer. Den kände cirkusregissören Arnold Barsky inledde en ovanlig samverkan mellan dåtidens bästa balettkoreografer, scenografer, kompositörer, specialister inom olika cirkuskonster samt världsmästare inom konståkning. Premiären som ägde rum oktober 1964 överraskade åskådarna med en nyvunnen dynamik och effekter som skapades av en slipad och genomtänkt dramaturgi i kombination med traditionella och helt oväntade nya cirkusnummer. Och alla artister åkte skridskor!!!

Än idag fascinerar rysk cirkus på is publiken på sin årliga turné i Europa. Alla medverkande är förstklassiga proffs som har börjat sin karriär inom idrott, teater eller cirkus. Dessa unga, talangfulla och professionella artister bevarar och för vidare det bästa från traditionerna som sedan decennier byggts upp inom rysk cirkuskonst, konståkning och isdans.

Alla är välkomna - stora som små!

 


Kontakt

Telefon: 0155-24 82 00

Webbplats: http://www.alice-i-underlandet.com